The tortoise lays on its back, its belly baking in the hot sun, beating its legs trying to turn itself over, but it can't. Not without your help. But you're not helping.

2013/05/17

Cesta z iOS na Android (a asi zpět) - den třetí

Včera jsem během dne nainstaloval aplikaci na notifikace a dostal tak na lockscreen základní info o příchozích emailech a dalších událostech. Zajímavé bylo, že většina aplikací, které to umožňují se v Play obchodě snaží zaujmout tím, že mají "iOS like" vizuál.
Začal jsem tedy mít přehled, co se děje a trochu s telefonem komunikovat.

Zároveň dorazil update Google Hangouts, nahrazující aplikaci pro Talk a musím říct, že je to paráda. Konečně alternativa pro iMessages a čekal bych relativně velký potenciál.
Prostředí je příjemné, notifikace tam, kde mají být. Jediné mi vadilo - nepodařilo se mi odhlásit do offline. Neustále jsem byl přihlášený. Jedině, když se aplikace vypnula.

Jedno další velké zklamání jsem ovšem zažil přes poledne. Opět byl dneska pěkný slunečný den a opět jsem musel zajít do stínu a zakrýt si displej, abych mohl někomu zavolat. Jsem si už naprosto jistý - htc one je na sluníčku nepoužitelný. Ne špatně čitelný, ale nepoužitelný. A ač by se mohlo zdát, není to vlastnost všech lcd displejů telefonů. Naprosto na stejném místě v plném létě jsem schopen s iPhone fungovat.
Zatím největší problém, který člověka odkazuje používat mobilní internet do uzavřených míst, kde existuje alternativa ve formě tabletu či desktopu.

Na velikost telefonu jsem si ještě nestačil zvyknout. Stále si pouštím aplikace, které mi přijdou pod dlaň, když se musím natáhnout prsty na druhou stranu displeje. A stále mám problém psát na telefonu, když ho držím v levé ruce. V pravé je to trochu lepší, ale stále je to do protějšího rohu příliš daleko.

Zjistil jsem, že eshopy ještě nezačaly černý htc one prodávat a tak začínám uvažovat, že se ho zbavím co nejdříve. Paradoxně mě k tomu nenutí problémy s aplikacemi nebo nezvyk na systém, ale fyzikou ovlivněné používání - příliš lesklý displej a velikost pro normálního smrtelníka příliš velkou.

Rozhodl jsem se ještě o víkendu vyzkoušet všechny ty šílené aplikace pro kompletní změny prostředí a pak se uvidí.


0 comments:

Okomentovat