The tortoise lays on its back, its belly baking in the hot sun, beating its legs trying to turn itself over, but it can't. Not without your help. But you're not helping.

2009/10/08

Flashforward

Před pár dny jsem tady zoufal, jak je nová seriálová sezóna nabitá, pokud nechce člověk opustit oblíbené a skokově se nezhoršující série a také ochutnat něco nového. Tak jsem dostal ještě naložíno....


Novinkou na seriálovém nebi je z produkce ABC seriál Flashforward. V principu jednoduchá zápletka celosvětového blackoutu a zpětného skládání v této době viděné budoucnosti. Dokonce s neokoukanými (až na opravdové výjimky) herci vyrazil tento seriál do prvních řad bitvy o diváka.
A nutno říct, že se mu to daří. Pilot dokázal navnadit, ale příliš nevybočoval z těch dobrých pilotů, které lákaly na něco, čím pak seriál nebyl.
Flashforward takový není a hned v druhé epizodě rozvinul zápletku tak, že každému došlo, že nepůjde o zdlouhavé rozmazávání již dávno odhaleného nebo odhadnutelného a děj půjde vpřed velmi rychle a nebudou mu scházet zajímavé zvraty.

Samozřejmě se ani tenhle seriál nevyhne některým těm klišé, ale je jich v postupem čím dál méně. Nečeká ho tedy snad úpadek jako například Fringe či Warehouse13. Jednou ze záruk by mohl být scénárista Dark Knighta David S. Goyer v roli jednoho z režisérů.

Hrátky se "vzpomínkami na budoucnost" mohou ale děj pěkně zamotat, stejně jako potopit. Takže doufejme, že si scénáristé zvládnou uhlídat onu linku "udělám tohle, protože jsem se to viděl ve své vizi dělat a dočkám se tak své vize, kde to udělám, přestože jsem to již udělal..."

Rozhodně je možné říct, že Flashforward je vcelku čerstvým větrem nad už trochu zatuchlým seriálovým rybníčkem plným -tých jak vejce vejci podobných sezón.

Na hodnocení je ještě brzy, ale děj prozatím slibuje zajímavou zápletku, kterou nebudete mít rozpletenou dřív, než vám to scénáristé dovolí a takových seriálů je v současné době poskrovnu.

0 comments:

Okomentovat