The tortoise lays on its back, its belly baking in the hot sun, beating its legs trying to turn itself over, but it can't. Not without your help. But you're not helping.

2009/10/06

Začala seriálová sezóna... sakra.

Tenhle podzim mě to trochu zaskočilo. To, jinak řečeno počátek seriálové sezóny. Během léta jsem dokoukával resty typu The Shield a snad jediné dva pravidelné prázdninové letní počiny: Weeds a druhou polovinu třetí řady Eureky. A najednou tady bylo září a zvlášť v úterý to znamenalo nadměrný přísun "starých známých".

Big Bang Theory musím tak nějak ze setrvačnosti, ikdyž si ani o třetí řadě nemyslím nic výjimečně dobrého, How I Met Your Mother je i v páté řadě stále stejný (a kupodivu se neomrzí), Two and a Half Men drží svou laťku v diskutovatelné výši, ovšem stále stejně vysoko, takže jimi nepohrdnu jako oddechovkou.

Do toho ovšem přišel i Dexter s pěkně načatou čtvrtou sezónou, slibující opět výrazné kvalitativní přečnívání na seriálovém večerním nebi a opět parádně nakopnutá třetí série Californication.

V období sucha jsem už stihnul opustit Fringe, pro donebevolající debilitu a odpornou hlavní představitelků a Warehouse13, kterého mi bylo líto, ale zůstalo u průměrnosti.

Navíc se objevil vcelku zajímavý náhled na seriálové novinky na moviezone, ze kterých určitě pár láká k ozkoušení.

Zjišťuji, že se ten repertoár mých seriálů s běžícími roky moc nemění. Je tu sice pár odpadlíků, jako Heroes, ze kterých je blábol, nebo Prison Break, který se stal pitomým o sezónu dřív než stihnul skončit, ale to základní jádro zůstává.
Těšit se dá ještě na 30Rock, který už snad více cen a ocenění neunese a další sezóna musí být horší...

A teď když si tak vzpomínám, co všechno jsem vlastně počátkem léta opouštěl u končící sezóny, zjišťuji, že ještě Mentalist pokračuje. A ten měl jako nováček v první řadě upoutal hodně.

Ale s tímhle počtem dvaceti a padesátiminutovek se stává závislost na seriálech mírně komplikovanou, jelikož nové díly jsou chrleny týden co týden pravidelně...
Asi bude muset zas dojít na nějaké to rozhodnutí, co nechat na později. Ideálním kandidátem by byl Dexter, ale zrovna to nejlepší si asi nikdo nedokáže odepřít... :)

Tolik mé dojmy z počátku seriálové sezóny. Zkusím se vrátit ke konkrétním s nějakým komentářem, pokud za to budou stát...

0 comments:

Okomentovat