The tortoise lays on its back, its belly baking in the hot sun, beating its legs trying to turn itself over, but it can't. Not without your help. But you're not helping.

2009/10/14

Flashforward a den D

Nedá mi to, abych se ještě jednou nezastavil u seriálu Flashforward. Tenhle evidentní hit letošní seriálové sezóny zabral a získal si už po pár dílech docela silnou základnu fanoušků. Investice ABC se evidentně vyplatila a pokud si seriál udrží svižnost a vcelku inteligentní zápletku, může se mu to vyplatit.

Zaujala mě ale jedna věc, pro mnohé možná hned od počátku průhledná a jasná. Mě docvakla až po pár dnech a docela jsem tento detail u tvůrců ocenil.
Zápletkou je totiž vidina událostí ze dne 29.4.2010 22:00. Tuto chvíli viděli všichni obyvatelé a změnila tak jejich životy tak, aby směřovaly k viděným událostem.

Pointou tu ovšem je, že pravděpodobně oním dnem, ke kterému se upínají zraky všech účastníků děje, je den vysílání poslední epizody první série. Je to vlastně přiblížení fenoménu, který použil třeba seriál 24 hodin - časové spojení s realitou.
Tohle "rozuzlení v přímém přenosu" je zatím slabá nitka, za kterou budou tvůrci jistě čím dál silněji tahat a připravovat tak velké rozuzlení. Já jim za tento nápad tleskám a vážně se těším, jak se bude Flashforward vyvíjet.
Má za sebou sice pouze tři díly ale můžu říct, že je to seriál, který mě v této sezóně zaujal nejvíc.

0 comments:

Okomentovat