The tortoise lays on its back, its belly baking in the hot sun, beating its legs trying to turn itself over, but it can't. Not without your help. But you're not helping.

2010/01/10

Budování domácího kina II - sbíráme informace

Prvním krokem výběru kina je samozřejmě proluxování diskusních fór, kde se najde úplně nejvíc praktických otázek a hlavně odpovědí. V češtině jich bohužel tolik neexistuje. Bezkonkurenčně nejlepším u nás je samozřejmě 1080p.cz - fórum od hdmag.cz. Tam se již nějakou dobu scházejí dost znalí lidé FullHD problematiky a i ohledně projektorů se tam dá najít mnoho užitečného.

Dále u nás je k dispozici fórum na AVManii a TVFreaku, kde ovšem k projektorům není nic moc zajímavého či objevného, navíc od posledních příspěvků už nějaký ten čas utekl.

Takže nezbývá, než vyrazit na zahraniční weby. Ale zato získáte naprosto profesionální recenze a srovnání jednotlivých projektorů.

Takže budu doporučovat:
ProjectorReviews.com - vyčerpávající recenze všech projektorů s množstvím doplňující grafiky
ProjectorCentral.com - Profi recenze
TestFreaks.com - Velmi šikovný rozcestník na další recenze s hodnocením odborníků i uživatelů
DigitalVersus.com - Pokud potřebujete srovnat parametry jednotlivých projektorů
TrustedReviews.com - Další recenze

Další informace samozřejmě přinese google a většinou dnes i web výrobce.

Kromě parametrů jednotlivých projektorů jsou často důležité i nejrůznější kalkulačky a tabulky, které prozradí ty nejdůležitější informace ohledně promítací vzdálenosti, velikosti plátna a podobně.

Ideálně je tedy ještě před koupí pomocí manuálu ke konkrétnímu typu projektoru ověřit, že vzdálenost od plátna bude dostatečná, aby jej obraz bez problémů vyplnil.
Také pokud není možné umístit projektor naprosto přímo středu plátna, není od věci ověřit schopnost zkosení obrazu do stran.

0 comments:

Okomentovat