The tortoise lays on its back, its belly baking in the hot sun, beating its legs trying to turn itself over, but it can't. Not without your help. But you're not helping.

2011/10/31

AirPlay mirroring a iMessage se chystá do MacOS

Tím, že MacOS Lion převzal několik z iOS prvků se dá celkem čekat, že i nadále se budou v tomto desktopovém OS služby z iOS ověřené, nebo ty, které přinášejí snažší komunikaci mezi Apple produkty.

AirPlay

AirPlay mirroring je jednou z velmi užitečných a zatím málo propagovaných funkcí iOS, potažmo A5 čipů.
Nyní se zdá, že přes AppleTV bude možné streamovat nejen obraz z iPhonů a iPadů, ale také z desktopů a notebooků s MacOSX. Je to celkem logický krok a otvírá to skvělé možnosti pro snadné připojování například na prezentacích.
AirPlay video by dle 9to5Mac.com měl být integrován na Quicktime, jakožto součásti OS.
Aktuálně představitelných možností využití není tolik a malá část je pro koncového uživatele, ale jsme svědkem onoho snadného spojení všech Apple produktů jedním způsobem.
Tedy ve chvíli, kdy budeme mluvit o budoucnosti Apple v domácí zábavě, bude pravděpodobně velmi snadné si z vašeho iPadu vybrat obsah na vašem desktopu a streamovat ho na televizi.


iMessage

Mnohem zajímavější zprávou je z hlediska současnosti pravděpodobné přidání iMessage jako klienta do MacOS, případně spojení s iChatem. Tedy další z možností komunikovat snadno s ostatními Apple produkty vybavenými přáteli. Pokud vezmeme současné vlastnosti iMessage jako je synchronizace všech konverzací skrz různá zařízení a podporu nejen textu, ale i multimédií plus potvrzení o doručení atd, může být desktopové nasazení velkým přínosem.
Prostě další možnost jak nepřestat komunikovat nezávisle na tom, na jakém zařízení se právě nacházíte.
Pokud zvážíme nakolik je tento model sms/chat/im zpráv koncepčně nakročen vytlačit sms, případně blackberry messages, je to krok pochopitelný.

Zatím nebylo nic potvrzeno, ale zdá se celkem logické, že se těchto služeb v MacOS dočkáme. Otázkou je kdy a zda ještě ve verzi 10.7 (ale to jsem už hodně velký pesimista :).

0 comments:

Okomentovat